Gyakran Ismételt Kérdések az Intimkehellyel kapcsolatban 

2017.11.20

Ezen az oldalon az intimkehellyel kapcsolatos leggyakrabban felmerülő kérdéseket és az azokra adott válaszokat gyűjtöttük össze.  Javaslom, mindenképp olvasd el!

1.) Használhatja a fiatal lányom az Anytime intimkelyhet?

Anatómiailag nincs ok arra, hogy a fiatal lányok ne legyenek képesek használni az intimkelyhet. A serdülő lányok is használnak menstruációs kelyheket gond nélkül. A hüvely nagyon rugalmas szövetből és izomból készül, ami még a fiatal lányoknál még erősebb ezért méginkább alkalmas rá.  A szüzesség általában nem akadály. Meg kell jegyezni, hogy a fiatal lányoknak először több gyakorlatra van szükségük az intimkehellyel. 

2.) Nagynak tűnik az intimkehely első ránézésre. Biztos, hogy kényelmes?  

 Amikor nyitva van, nem sokkal nagyobb, mint egy folyadékot felszívott tampon. Ne feledje, hogy az Anytime inimkehely gyártásához használt szilikongumi kivételesen lágy és rugalmas. Helyesen beillesztve a legtöbb nő számára teljesen észrevétlen.

3.) Szivároghat az intimkehely?

Normál esetben nem . A legtöbb nő számára, aki hozzászokott a használatához sokkal megbízhatóbb védelmet nyújt a tamponoknál. A legfontosabb dolog az, hogy győződjön meg arról, hogy az intimkehely megfelelően van behelyezve. Ez egy kis gyakorlatot vehet igénybe. További információkért tekintse meg a Használati útmutatót.  


4.) Lehet-e viselni az intimkelyhet szex közben / alatt? 

Nem. Az intimkehely alacsonyan helyezkedik el a hüvelyben, és zavarja a közösülést. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az intimkehely NEM fogamzásgátló eszköz, és nem nyújt védelmet a szexuális úton terjedő betegségekkel szemben.  

5.) Viselés közben éreznem kell a kelyhet?

Előfordulhat, hogy a felhelyezés után és/vagy az első használatkor érzed, de ha hozzászoksz, egyáltalán nem fogod érezni, annyira kényelmes. 

6.) Használhatom az intimkelyhet ha húgyúti fertőzésem van? 

Eddigi eredmények szerint nem volt rá még példa, hogy súlyosbítaná a húgyúti fertőzésben szenvedő nők állapotát. Javasoljuk, hogy  tisztázatlan hólyagpanaszok esetén, pl. ha enyhe égő érzést vagy hasfájást tapasztal vizelés közben, végezze el az Exacto húgyúti fertőzés vizelettesztet, ami lehetővé teszi, hogy néhány percen belül diagnosztizálja a húgyúti fertőzést.  A teszt segít a húgyúti fertőzések korai felismerésében. A termék a webáruházunkban megvásárolható. 

7.) Használhatom az intimkelyhet, ha Candida hüvelygomba fertőzésem van ? 

 Az intimkehely valószínűleg nem súlyosbítja a fertőzést. Valójában sok nő jelentette tüneteik javulását a tamponról az intimkehelyre való átállás után. Kérjük, ügyeljen arra, hogy az intimkehely behelyezése és kezelése előtt és után alaposan mosson kezet. Ezenkívül győződjön meg róla, hogy az ürítés után a kelyhet jól leöblíti, és sterilizálja azt a ciklusok, menstruációs időszakok között. Amennyiben tünetei vannak végezze el a Candida hüvelygomba gyorstesztet a  gombafertőzés kimutatására (Candida albicans, glabrata, tropicalis) használható, hüvelyből vett mintából. Megvásárolhatja webáruházunkban. 

8.) Miért olyan drága?

Az élettartama alatt az Anytime intimkehely valójában sokkal olcsóbb, mint a hagyományos menstruációs termékek. Bár először drágának tűnhet, de csak egyszer kell megvásárolnod. A Tamponok vagy a betétek olcsóbbak, de ha összeadod az árukat akkor rájössz, hogy rengeteget spórolsz az intimkehellyel 

9.) Mi van, ha nyilvános mosdóhelyiségben kell kiürítenem az intimkelyhet ?  

Ez gyakran nagy dilemma azok a nők számára, akik még nem használták az intimkelyhet. Az igazság az, hogy valószínűleg meglepődsz, hogy milyen ritkán kell kiüríteni az intimkelyhet. Még a legnehezebb napjaid alatt is valószínűleg 1-2 szer kell kiürítened. Ha egy nyilvános mosdóban kell ezt végrehajtanod, egyszerűen töröld át egy darab WC-papírral. Egyes nők higiéniai törlőkendőket hordanak magukkal ebbe a célra. Mások inkább  egy kis üveg víz / tisztító oldatot tartanak a táskájukban. Miután hazaértél a szokásos módon el tudod mosni. 


10.) A toxikus sokk-szindróma (TSS) nevű baktérium okozta fertőző betegség az intimkehely felhasználókat érinti?

A TSS egy ritka, bár potenciálisan halálos betegség, amelyet bakteriális toxin okoz. Tampon használata során 18-szor gyakrabban alakulhat ki.  Míg ennek pontos oka jelenleg nem ismert,az viszont biztos hogy a TSS a magas abszorpciós tamponok hosszantartó használatához kapcsolódik. A szilikongumi, amelyből az Antytime intimkehely készül, antibakteriális, és nem zavarja a hüvely természetes nedvességtartalmát.  Sem az Anytime, sem más menstruációs kelyhek (már az 1930-as évek óta) nem voltak összefüggésben a toxikus sokk szindrómával (TSS). Elővigyázatosságként soha ne hagyja az intimkelyhet 12 óránál hosszabb ideig ürítés és tisztítás nélkül a hüvelyben. Továbbá mindig sterilizálja a ciklusok között. 

11.) Használhatom az intimkelyhet, ha van IUD (intrauterin spirálom)?

Igen, de figyelj oda, hogy mindig helyesen helyezd fel a kelyhet, az orvosoddal pedig ellenőriztesd gyakrabban az eszköz helyzetét. A szára ne legyen túl hosszú. Méhen belüli fogamzásgátlónál - IUD, régi nevén spirál - sokat számít az egyéni anatómia. Bizonyos esetekben - például túl rövid hüvely vagy kissé megsüllyedt méh esetén - az intimtölcsér előidézheti az IUD elmozdulását. Ennek eldöntésekor kérd ki nőgyógyászod tanácsát!


12.) Milyen anyagból készül az Anytime intikehely? Biztonságos? 

Az Anytime intimkehely orvosi minőségű szilikonból készült. Ez az anyag kényelmes, rendkívül tartós, teljesen biokompatibilis (azaz nem káros az élő szövetekre) és hipoallergén. Valójában az ilyen szilikont sok éven át sikeresen alkalmazták orvosi csövekben eszközökben és még állandó sebészeti implantátumokban is , mint például szívszelepekben és ízületi protézisekben. Az anyagnak az emberi egészségre gyakorolt ​​hatásait széles körben vizsgálták mind laboratóriumi, mind klinikai környezetben.

13.) Használhatom az intimkelyhet ha endometriózisom van? 

Sok nő, akik endometriózisban szenvednek, problémamentesen tudtak menstruációs csészéket használni. Valójában néhány esetben az intimkehely használatakor még a tünetek enyhülését is jelentették. Ez azt jelenti, hogy az endometriózis egy komplex állapot, amelynek okai még nem teljesen tisztázottak. Elővigyázatosságként gyakran ürítse ki az intimkelyhet és soha ne hagyja a hüvelyben 12 óránál hosszabb ideig tisztítás nélkül.