Hogyan kell használni az intimkelyhet?

2019.03.19

1. lépés - Moss kezet

Először is, moss kezet egy semleges, parfüm-mentes szappannal, mint ahogy egy applikátor nélküli tampon felhelyezése előtt tennéd. Ha először használsz intimkelyhet, sikosíthatod vízzel vagy vízbázisú sikosítóval, hogy könnyebb legyen felhelyezni.

2. lépés - Nyomd össze a kelyhet

Nyomd össze a kelyhet, ahogy a rajzon látod, hogy előkészítsd a hajtogatásra (3. lépés).

3. lépés - Hajtogasd össze a kelyhet

Miután összenyomtad, hajtsd félbe a másik kezeddel, hogy egy "C" betűre hasonlítson. Tartsd szorosan azzal a kezeddel, amelyikkel ügyesebb vagy. A behajtott rész a tenyered felé nézzen, ahogy a rajzon is látható. Sok más hajtogatási módszer létezik még. Tartsd összehajtogatva a kelyhet és készülj fel a következő lépésre (4. lépés).

4. lépés - Készülj a felhelyezésre

Terpeszd szét a lábaidat és finoman nyisd szét a szeméremajkakat a szabad kezeddel. Először a szár összehajtott "u" alakú végét vezesd a hüvelyhez, ahogy az illusztráción látható. A kelyhet felhelyezheted ülve, állva vagy guggolva; a lábak szétterpesztése megkönnyíti a behelyezést.

5. lépés - Felhelyezés

Miután bedugod a tetejét, a kehely magától kinyílik a hüvelyben, annyit kell tenned, hogy az ujjaiddal felfelé tolod, míg az egész be nem kerül, a szárat is beleértve. Ne helyezd túl magasra, a kehely aljának kb. fél ujjnyira kell lennie a bejárattól. A tamponnal ellentétben az intimkehely a hüvely alsó felében helyezkedik el, de a medencecsont fölött.

6. lépés - Forgasd el a kelyhet

Finoman fog össze a kehely alját (ne a szárát) és próbáld meg bármely irányban elforgatni úgy, hogy egy teljes fordulatot megtegyen. Ez segíti a kehely teljes kinyílását és ezáltal a szivárgás megelőzését. Ha rendesen kinyílt, könnyű forgatni. Még egy, bár általában szükségtelen módszer a kinyílás ellenőrzésére, ha bedugod az egyik ujjad a kehely mellett, és végigvezeted körülötte.

7. lépés - Működés közben

A kehely a hüvelyben kinyílik, és tetején lévő kis légréseknek hála kialakul egy enyhe vákuum tatás, amely megakadályozza a szivárgást és a helyén tartja a kelyhet. Ha jó helyre tetted, nem érzel semmilyen nyomást vagy kellemetlenséget.
A vérzés erősségétől függően néhány óránként ki kell venni és kiüríteni. Amíg nincs tapasztalatod, vedd ki kb. annyi idő múlva, ahogy tampont cseréltél korábban, látni fogod, hogy mennyire telt meg, így néhány ciklus alatt kitapasztalod, hogy az első napokban hány órát bír ki. Amikor már enyhébb a vérzés, általában elegendő reggel és este kimosni, napközben a munkahelyeden nem is kell hozzányúlni.
Legjobban nyáron fogod imádni, mert sokkal szabadabb leszel, nyugodtan strandolhatsz, úszhatsz, sportolhatsz vele.